Kvarteret Ödlans logotyp
Grafisk bakgrund med blommor och blad. I mitten en svartvit bild med Daniel Lemma. 

Trädgårds-live med Daniel Lemma

Välkommen på trädgårds-live på Kvarteret Ödlans innergård. Den 30/7 kan du njuta av en unik musikkväll med Daniel Lemma!

Sommarens allra mest mysiga, intima och exklusiva konsertupplevelse! Varmt välkomna på ett coronasäkrat evenemang för max 50 besökare, där vi vidtagit åtgärder för att minska risk för smittspridning. Ta med dig egen picknick (obs. ej alkohol) och njut av musiken.

Med rötterna i mjuk amerikansk folk, med inslag av blues, soul och gospel slog Daniel Lemma igenom för en bredare publik år 2000 med soundtracket till Josef Fares film ”Jalla Jalla” och hiten ”If I Used To Love You”, både albumet och singeln grammisnominerades och sålde guld. Denna kväll bjuder han oss på en avskalad och intim konsert med utvalda låtar från sin repertoar.

Daniel Lemma rör sig mellan flera olika genrer i sitt musikaliska skapande, men det är Amerikansk folk som är den musikstil som alltid legat närmast hans hjärta och det är den tradition som går som en röd tråd genom hans musik. Historien började när han för många år sedan hörde ett antal fältinspelningar gjorda av musikvetaren Alan Lomax på trettio- och fyrtiotalet, och därefter upptäckte skivan "Anthology of American Folk Music”. En samling inspelningar som ursprungligen gjordes på stenkakor på 1920-talet och vars inspelningsmetod har väldigt lite gemensamt med dagens tidskrävande studioarbete. Det gick fort – in med musikerna i ett rum, musiken fångades upp av en tratt, fördes vidare ner i en nål, som i sin tur graverade skivan – färdigt. Ett musikaliskt ögonblick var dokumenterat. Att fånga det musikaliska ögonblicket har alltid varit Daniel Lemmas ideal när det kommer till att göra skivor, han är inte alls intresserad av perfektionism, eller att sitta och skulptera fram det ultimata soundet i studion. Han vill fånga stunden och förmedla en känsla med sin musik – och det samma är vad vi kan förvänta oss av denna unika konsertafton.

Datum: 30/7- 2020

Tid: Kl: 20.00

Var: Ödlans innergård

Biljett krävs: Köp din biljett härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster