Svart siluett av en kvinna med uppsträckta armar i strålkastarljus. En mikrofon med stativ framför kvinnan.

Poetry Slam på Jönköpings Litteraturhus

11 januari 18:00 - 20:00

-

Jönköpings litteraturhus, Kulturhuset m.fl

Gratis

Va, tävla i poesi, det går väl inte?! Nä, precis. Det är just därför vi gör det.

Poetry Slam är ett sätt att tävla i estradpoesi, där poeten helt enkelt läser sin text och poängsätts av domare från publiken. Tävlingsformen är demokratisk, de texter som får höga poäng är helt enkelt de texter som publik-domarna gillar. Det behöver inte vara högtravande. Det behöver inte ens rimma. Så välkomna med era texter, nybörjare och erfarna, gamla och unga!

Så här är du med och tävlar

Poeterna behöver ha tre texter med sig till uttagningar, varje dikt får ta max tre minuter att läsa. Det är okej att läsa från papper/mobil/platta/bok, men ingen annan rekvisita är tillåten.

För att vara med och tävla, dyk upp på någon av uttagningarna eller föranmäl dig på: poetryslam@kulturhusetjonkoping.se

Fyra uttagningar. Två av dessa på Kvarteret Ödlan.

Under januari och februari äger fyra uttagningar rum, två i Antikvariatet på Jönköpings Litteraturhus (Kvarteret Ödlan) och två i Nyfiket på Kulturhuset.

  • 11 januari 2022, kl. 18.00: Kvarteret Ödlan, Jönköpings Litteraturhus.
  • 21 januari 2022, kl. 18.00: Nyfiket, Kulturhuset.
  • 1 februari 2022, kl. 18.00: Kvarteret Ödlan, Jönköpings Litteraturhus.
  • 11 februari 2022, kl. 18.00: Nyfiket Kulturhuset.

Från varje uttagning går två poeter vidare, och i april blir det Jönköpingsfinal där åtta poeter tävlar om att gå vidare till SM i Poetry Slam. SM äger rum i Malmö sista helgen i maj 2022.

Tillgänglighet:

Litteraturhuset har en trappa upp till sin ingång, och grusgång vid ingången. Det är ungefär 7 minuters gångväg till närmsta busshållplats, Djursjukhuset. Parkeringsplatser finns nära ingången. Parkeringsplatser inklusive handikappsplats finns nära ingången. HWC finns i anslutande byggnad.

Föranmälan

Föranmäl dig gärna till uttagningarna, skriv vilket datum du vill anmäla dig till. Behöver du av tillgänglighetsskäl tävla på någon av platserna, skriv det i anmälan så får du förtur.

Mail: poetryslam@kulturhusetjonkoping.se

Covid-19 Info

Under evenmanget uppmanar vi er att visa hänsyn, hålla avstånd och respektera ev. antalsbegränsningar eller anvisade platser. Stanna hemma om ni har förkylningssymptom.