Tre
leende artister, den ena håller i en bouzouki, den andra i en gitarr, den
tredje en fiol. Bakgrunden är gul; guldfärgat blommönster i kanterna.

Föredrag och konsert om judarnas historia och kultur

13 september 19:00 - 20:30

-

Liljans Musik i samarbete med Kvarteret Ödlan, Jönköpings litteraturhus och Sensus

80 kr

Välkommen till ett kombinerat föredrag och konsert med judisk historia och kultur som tema, med vacker och känslosam levande musik som framförs av trion Salamander!

Föredraget följer det judiska folkets historia från dess tidigaste ursprung i östra Medelhavsområdet till idag och handlar bland annat om judarnas samröre med majoritetsbefolkningarna i de områden där de levt, deras rika bidrag till kultur och vetenskap samt om antisemitismens framväxt och utveckling. Fokus ligger på de ashkenasiska och sefardiska judarnas historia men andra mindre kända judiska befolkningsgrupper med rötter i antiken kommer också att föras på tal, till exempel de persiska, indiska, etiopiska och kinesiska judarna.

Föredraget har skrivits och hålls av Salamanders fiolspelare Jonas Liljeström, som är musiketnolog utbildad vid Göteborgs universitet och själv har delvis judiskt påbrå.

Mer info om Salamander samt videoklipp, musikexempel med mera finns här: https://www.liljansmusik.com/sv-SE/grupper/salamander-37226261 Länk till annan webbplats."

Anmäl dig här

Liljans musik-logga
Sensus logga