Komikern och kommunikatören Gabriella Fäldt framför lila bakgrund. Hon har mörkt hår, glasögon, en blommig skjorta och ett stort leende på läpparna.

Orden på Munksjön - Berättarhelgen

13 - 14 november 15:00 - 17:00

-

Jönköpings Litteraturhus

Delar av programmet gratis / 100 SEK

Välkommen till Kvarteret Ödlans scen och berättarhelgen som Jönköpings litteraturhus arrangerar. Här får berättandets konst ta plats.

Praktisk info

  • Lördag eftermiddag med Ola henricsson samt hela söndagen är fri entré
  • Lördag kväll med Pelle Olsson och Gabriella Fäldt 100 kr entré. Biljetter säljs endast på plats i anslutning till evenemanget.
  • Hela evenemanget äger rum på Kvarteret Ödlans scen

Lördag kl.15.00

Anansi och andra luriga figurer - älskade sagor från hela världen. Ola Henricsson. (Fri entré)

Ola Henricsson från Göteborg har berättat sagor, sägner och myter för barn och ungdomar i över tjugo år. I stadsdelen Bergsjön är han mer känd som "Berättar-Ola". Han är också en populär föreläsare och har träffat tiotusentals lärare och förskollärare runtom i Sverige och inspirerat dem att berätta mer. Han kommer att disputera under året med en avhandling om lärares berättande vid Göteborgs Universitet. 

Lördag kl. 19.00

Det finns ingenting som inte har hänt - Häpnadsväckande berättelser från Klavreström. Pelle Olsson.

Pelle Olsson är författare och sjuksköterska. Han har gjort succé på berättarfestivalen i Ljungby i flera år. Han uppträder numera professionellt med egna historier på berättarfestivaler, i skolor och på bibliotek. Under de senaste åren har han även varit engagerad i Berättarnät Kronoberg med centrum i Ljungby. Tre gånger har han vunnit svenska mästerskapen i Berättarslam.

Lördag kl. 20.00

Konsten att fylla 40 - Gabriella Fäldt.

Gabriella Fäldt är kommunikatör, copywriter och standupkomiker med bas i Jönköping. Denna helg bjuder hon på showen "Gul, kul och 40" som varvar storytelling och standup med dagboksläsning på östgötska. Hög igenkänning och befriande skratt utlovas.

Söndag kl. 15.00-17.00

Berättarcafé (Fri entré)

Välkommen att berätta eller bara lyssna! vi vill öppna för muntliga berättelser av olika slag.

läs mer om berättarceféet och hur du anmäler dig här. Öppnas i nytt fönster.