17 april 00:00 - 00:00

-

Naturskyddsföreningen Jönköping

INSTÄLLT

Uppdatera din garderob miljövänligt och förläng samtidigt livet på kläder som du själv tröttnat på! Klädbytardagen genomförs nationellt i hela landet den 17 april.

Om Klädbytardagen

Vi i den rika delen av världen shoppar alldeles för mycket. Det drabbar miljö och människor hårt i andra länder. Samtidigt så börjar många tröttna på köp-och-släng-trenden. En klädbytardag är en rolig, social och helt gratis aktivitet som ger konkret miljönytta. De plagg som man har tröttnat på eller som inte längre passar blir nya och roliga för någon annan. Livet på kläderna förlängs och vi bidrar till en bättre miljö.

Så här går det till på ett klädbyte

  • Du tar med dig fem eller tio fina och fräscha plagg (antalet plagg kan variera lokalt). (Mer info om vad som gäller på Kvarteret ödlan kommer)
  • För varje plagg får du en biljett som du kan byta mot ett nytt plagg.
  • Det är helt gratis.
  • På en del platser ska du lämna in dina plagg innan själva klädbytardagen. Exakt vad som gäller kommer att stå i den lokala informationen. (Mer info om vad som gäller på Kvarteret ödlan kommer)
  • Plagg som ingen väljer skänks till en lokal second hand-butik. Du får inte tillbaka kläderna.

Mer detaljer kommer längre fram.

Läs mer generell information om klädbytardagen på naturskyddsföreningens webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.